lördag 14 april 2012

Varför betala för en MUS men inte gärna för en KATT??

Möss, råttor, gerbil, marsvin, hamster, dvärgkaniner, ödlor, spindlar, ormar, skorpioner, olika fågelarter, akvariumfiskar etc.... finns att köpa på ZOO-butiken. Och dom är inte GRATIS dom får man betala för mera än (?) tassen. 


En tanke jag har är. 
VARFÖR har inte katten ett bättre värde än vad katten har? Om vi inte hade haft katter hade vi haft hur mycket möss och råttor som helst. Det ser jag hemma hos oss, våra katter tar mängder med möss och sork på våran gård. Dessa annonser BORTSKÄNKES kattungar eller större katter. Katthem som omhändertar ett stort antal hemlösa katter, och i många fall hittar dom kanske inte något lämpligt hem till katten och får kanske t o m avliva katten. Så Katten har ett oförtjänt dåligt värde!!! Det är sorgligt....


Vi har 3 katter hemma och dom får komma in och äta och njuta av värmen när det är minusgrader ute på vintern.  


Så en fråga jag ställer är hur kan det komma sig att människor betalar för möss, råttor, marsvin, ormar, spindlar, ödlor etc???? Men inte gärna för en katt???


Tarantella
Majsorm


Dock inte att förglömma SOMMARKATTEN. Familjen som skaffar sig en katt över sommaren som dom sedan lämnar för att klara sig själv??? Hur tror dom att katten SKA klara sig själv??? HUR tänker man då?? Katten klarar sig inte själv, blir hemlös och den övergivna katten kanske t o m dör av svält.
Skärp er föräldrar som skaffar en SOMMARKATT TILL FAMILJEN, SKÄMS PÅ ER!!!





Bör tilläggas att man har ett ansvar att ta hand om sitt djur när man skaffar sig ett/flera djur!!!
Önskemål HÖJ STATUSEN PÅ KATTEN!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar