onsdag 4 april 2012

26500 st Rekord i år.

Grus Grus

Att så många Tranor kommer till Hornborgarsjön varje år. Det blir bara fler och fler och i år är det ett nytt rekord på 26500 st. Det är trångt vid Hornborgarsjön i år. 
En del har som tradition att åka dit runt Påsk och ha en utflykt där. Det lockar både svenska och även besökare ifrån andra länder. Så i år blir det nog rekord av besökare också, räkna med att det kommer att bli trångt av människor inte bara fåglar.

Min familj tycker det är döden att åka och titta på Tranor. Så dom senaste åren har vi inte gjort detta. Vi har Tranor så nära oss nuförtiden. En del stannar kvar här och då kan man om man är tidigt uppe se en och annan Tranunge med sin familj. Och jag tycker att det är häftigt att man kan se dom så nära vårt hem.


Men de senaste åren har även Havsörnen börjat att vara vid Hornborgarsjön. Man har haft Örnvisningar under våren som har varit uppskattade av allmänheten. Vilket jag hoppas att de kommer att fortsätta med.

Haliaeetus albicilla
Men även andra fåglar finns att se. Det är bara att åka dit och titta. Det kan vara en trevlig utflykt nu under Påsken t ex. när man inte har något att göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar