söndag 4 mars 2012

VASALOPPET 88:e gången

1:a söndagen i mars är VASALOPPET, 90 kilometer lång sträcka från Sälen till Mora i Dalarna. I år hade dom tur med vädret en mycket solig och vacker dag och med ett rekord av Jörgen Brink och en norsk tjej som gör ett fantastiskt debutåk. Så bra som det kan vara.




Att åka VASALOPPET har varit min mammas dröm i alla tider. Men nu är nog drömmen bara en dröm, nu börjar åldern att sätta stopp. Fast jag tror hon har bättre kondition än vad många som åker Vasaloppet idag har. Så orka det tror jag säkert att hon hade gjort. När mamma ville försöka, fick kvinnorna klä ut sig till män. Idag sitter hon framför TV och hejar på någon av sina favoriter. För när hon var som mest tränad för att åka Vasaloppet var det inte tillåtet för kvinnor att åka. Det är ju tur att det förbudet blev borttaget för varför skulle inte kvinnor orka att åka. Fast TJEJVASAN är 30 kilometer, men det är bättre än inget.






Det är bara att GRATULERA VIBEKE SKOFTERUD NORGE, till hennes DEBUT och hennes SEGER 4:08:24. ETT BRA ÅK!!!!!
1:a på TJEJVASAN


Och ett stort GRATTIS till JÖRGEN BRINK, 3:e segern i rad -10, -11. -12. Och med ett rekord också. 3:38:41. ETT BRA ÅK!!!!




GUSTAV VASA
1521-1560









































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar