måndag 26 mars 2012

DU DUGER!!!

Många människor sätter betyg på sig själva. VÄLDIGT MÅNGA är mer än missnöjda med sitt utseende. Detta börjar tidigt, den lilla flickan som står framför spegeln och tittar på sitt utseende och sin kropp. Mamman köper kläder som ska vara så vuxet som möjligt till den lilla flickan. Ibland undrar jag om det inte är mammans ideal som styr HUR hon klär sin flicka, mammans önskan att så vill jag vara klädd. Mammor som låter sina döttrar bli skönhetsopererade i tidig ålder. ??? Minimänniskor som ser ut som dom skulle vara i vuxen livet istället för barn livet. 
Vuxna som klär sig som dom skulle vara yngre än vad dom är. Många gånger reagerar man på MEN vad har HON på sig? Fattar dom inte att tiden har gått och dom har blivit äldre. Kläder som passar på yngre människor och inte på äldre. Men det är ju MODE, det är ju det som finns i butiken att köpa. Och modet ska man följa FAST åldern börjar att visa sig i kroppen och ansiktet.    


Någon anser att näsan är för stor eller för liten.
Någon har för kort eller för lång hals.
Någon har för korta eller för långa ben.
Någon har för små eller för stora bröst.
Någon är missnöjd med sin längd, kort eller lång.
ETC...ETC....


Alltid är det något att klaga över. Det är en enkel match att få en kvinna att rada upp vad på kroppen hon är missnöjd med. 
Att däremot be samma kvinna att rada upp vad hon är nöjd med är inte lika enkelt.
Hur det är med män vet jag inte, men jag misstänker att det även finns många män som är missnöjda med sitt utseende. Det har blivit mera vanligt nuförtiden.
Flera undersökningar visar att kvinnor som är erkänt vackra är lika skoningslösa i att rada upp vad dom är missnöjda med på sin kropp, än vad dom är nöjda med.


Ökad användning av:
Löshår, Färgade linser, Lös naglar, 
Tatueringar, Piercingar...
Botox, Bröstförstoringar eller förminskningar.
Produkter som tar bort rynkor, celluliter. ????
Etc.. etc..


Många mår dåligt:
Anorexi, Bulemi.
Skadar sig själva med att skära sig. (ärr) 
Självmordsförsök.   


Många kändisar och fotomodeller blir retucherade i datan vid fotografering. Rynkor, fräknar, ärr, valkar allt trollas bort. Ögonen ändrar färg. Munnen blir fylligare eller smalare. Midjan blir smalare, låren får också en ändring i programmet. Brösten förstoras eller förminskas. Jag säger bara PHOTOSHOP.  


Bilderna visar inte verkligheten, bara en fasad som är en annan, EN LÖGN!!




Modebranschen är utseendefixerade.  

I verkliga livet har vi inte PHOTOSHOP, när vi möter andra människor.
Istället för att vara missnöjd med din kropp, ta fram något som du kan vara stolt över. Du kanske har vackra ben eller vältränade armar/ben etc. Vackert hår. Vackra ögon. VISA din omgivning det då istället för att vara missnöjd över något som kanske bara du tänker på. Säkert kan det var någon som tycker detsamma. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar