fredag 20 juli 2012

En vacker kvarn i Litauen. Uzvencio malunas

Vår resa i Litauen.


Fredag åkte vi för att övernatta i kvarnen. Min man hade varit där i januarimånad. Han som ägde kvarnen hade helt tomt denna helg. Vilken tur för oss. Vi hade kvarnen helt för oss själva och kunde bada bastu och bada i bassängen där. En avkoppling som hette duga.

En av kvällarna åt vi i denna sal.


Man kände sig som om man var adlig när man var där. 

En vacker byggnad och vackra salar att äta gott i. Taklamporna var tillverkade av smide och det fanns även lampetter på väggarna som kunde tändas med antingen elektricitet eller med levande ljus.
En av kvällarna då satt vi i den mindre salen och åt grillat. Litauerna har mycket god mat och deras grillspett smakar GOTT.

Rummen som vi sov i hade hotellrumskänsla. Här hade vi duschkabin med musik och dimljus om man ville ha även fläkt i duschen. 

Trädgården var fantastisk det var små broar och det fanns vita näckrosor. Bäckar rann på flera ställen med små fina vattenfall. Vattnet kom från sjön som låg intill kvarnen och ett större vattenfall rann ner mot trädgården. Man kände sig som man hade backat i tiden som man gick med vacker klänning och en vacker hårfrisyr. Samt ett solparaply som man snurrade lite grann när man gick i den vackra trädgården.


Vattenfallet från sjön.

En av broarna.
Varje lördag var det bröllop i och i närheten av kvarnen. När vi var där på lördagen så kom det 2 brudpar som skulle ta bröllopskort i trädgården med fotograf. Ett vackrare bröllopsfoto kan man nog inte få. Här finns vackra träskulpturer som man kan ha med på kort och vackra blommor. 

Snart är jag och min man gifta i 20 år. Det fattas 3 år. Ett förnyande av äktenskapet på denna plats skulle inte vara fel. Den som lever får se. Men det skulle vara ett minne för livet.

Måste även säga att ägaren till kvarnen brukar ibland ha besök av konstnärer som gör vackra smidessaker och träskulpturer så det finns det gott om på denna plats.

VAD  jag tycker om kvarnen?
Om jag hade haft pengar hade jag köpt denna kvarn och tagit över verksamheten. Men tyvärr så mycket pengar har jag inte.
Men jag hoppas att jag kan komma tillbaka.
Vi hade en mycket trevlig helg i kvarnen. Tack till er alla som var med.

Sjön på framsidan.
www.uzvenciomalunas.it där kan du hitta mera bilder på kvarnen. 


Jag kan rekommendera att åka dit. Det är en vacker och lugn plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar