onsdag 25 juli 2012

År ut och år in samma visa. Bärplockare som luras hit i tron att dom kommer att tjäna pengar i Svenska skogar.

Vem bryr sig om denna slavhandel???
Gubbar med tjocka plånböcker, kanske?? Eller andra människor som utför arbetet åt dessa människor, för att människorna ska fraktas hit. För de är nog dom enda som tjänar pengar på BÄREN i Sveriges skog. Bärplockarna blir utan pengar. Kanske skuldsatta för resten av sitt liv för att dom trodde att här fanns pengar att tjäna i Svenska skogar.

När jag var yngre så hade vi människor från Polen som var och plockade bär (blåbär, lingon och hjortron) i skogarna runt om Sunne och Torsbytrakten. Dessa människor hade det inte så speciellt trevligt. Deras bostäder bestod av antingen tält eller dåliga husvagnar, och några byggde riskojor i skogen för dom hade inte ens tält att sova i. Människorna som bodde i trakten var inte så förtjusta i sina nya "campare". Var det dåligt väder så hade dom inte en chans att komma in och få torka sina kläder och sängkläder. Dessa fick hänga på tillfälliga lösningar i skogen eller på deras tält eller husvagn tills solen torkade dom. Hur dom hade det med maten det vet jag inte? Men det var säkert knapert med mat för dom också.
Detta blev ingen bra stämning för varken ortens människor eller för bärplockarna.

Det enda man kan konstatera är att NÅGON TJÄNAR PENGAR PÅ DESSA MÄNNISKOR. För dom som plockar bären får dåligt betalt för slitet i skogen. Att gå och leta efter bär och att plocka bären det tar tid.

Nu har det hänt igen men denna gång är det människor som kommer från Bulgarien som tror att dom kan tjäna pengar på bären i Sverige. Förra året hade vi människor som kom från Thailand. Samma visa. Utsatta människor som blir hit lurade av människor som ska tjäna pengar på bärplockarna.

Och inget sker!!

Detta har nu varit i åratal, i decennier. Människor som lovar dom att dom kan komma till Sverige och tjäna stora summor med pengar och dom kommer att ha det så bra när dom är här. Detta skitsnack gör mig förbannad och jag hoppas att det i år blir spiken i kistan. Ge dom ett straff som heter duga för dessa människor som lurar hit utsatta människor. Ge dom ett straff som pluggar igen käften på lismande människor som LOVAR guld och gröna ängar till bärplockarna så dom ALDRIG mer yppar ett ord om "NI KOMMER ATT TJÄNA PENGAR PÅ SVERIGES GULD".

Vem ska betala så att dom kommer hem?
INGEN, vill ju hjälpa dom hem, inte deras Ambassad och dom har inte pengar hem. Men jag har lösningen.
SKICKA räkningen TILL MÄNNEN som bärplockarna har anmält har lurat hit dom, vet ja!!

Så här behandlar man inte människor.


Hoppas att vi slipper detta nästa år!!!




29 människor (15- 60 år var åldern på dom)) som fraktades i lastbil från Bulgarien upp till Sverige. En transport som garanterat inte var den enda till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar