fredag 9 augusti 2013

LASTBILSCHAUFFÖRER, VÄGENS HJÄLTAR!!!!

Min man körde en extra resa på sin semester istället för att vara ledig. Vi fick åka Norrlandsturen. Vi var ända upp till Haparanda och vi var inne en sväng även i Finland. Det blev en tur på 272 mil.
Det var mycket skog, skog, skog och åter skog........
En och annan sjö och andra våtmarker......
Men tyvärr ingen levande ren bara några uppstoppade på ett torg.

Att tillbringa många dagar i en lastbil betyder att man inte luktar så speciellt gott. Det är inte lätt att hitta någonstans att duscha och tvätta av sig. Så jag kan säga att det var skönt att komma hem och få ställa sig i duschen. Tänk vad man kan uppskatta, en dusch när man kom hem från denna resa. Sin egna säng att sova i. 

Vad många inte tänker på att det är människor som levererar varor till butiker och affärer. Ett jobb som sker oftast i skymundan. Bilar som kommer på baksidan av butiken eller köpcentrumet. För jag kan säga att dom som har planerat, arkitekter....

DOM HAR NOG ALDRIG LEVERERAT EN VARA FÖR HADE DOM DET, DÅ HADE DOM TÄNKT TILL, VID LEVERANSSTÄLLET, LASTBRYGGOR ETC....!!!!! 

Många köpcentrum är otroligt påkostade, där kunderna är, MEN när man kommer på baksidan där leveranser sker OMG!!! som det ser ut. DÅ är det inte alls lika fint, kan jag lova. FY vad det kan se ut ibland.
Det är oftast trångt och ett jädra slit att få av en och annan pall. Hissar som inte fungerar med risk att fasta i hissen. Ibland så är hissen för låg och för smal. Springa i trappor för att trycka upp hissen för det finns inte plats för en människa och några pallar. Ibland är det för låg takhöjd där bilarna ska fram en mindre lastbil kanske går in men inte vanlig lastbil då tar taket emot. Ställa bilen och dra pallen nerför backar eller uppför, en och annan trottoar som ska övervinnas av trucken, sommar som vinter inget får stoppa, varorna ska fram.
Som chaufför så har du också kör- och vilotider att ta hänsyn till. Skulle du bli kontrollerad av en polis så kan du åka på böter för att du har kört över din körtid. Det är liksom inte alltid lätt att hitta någonstans att parkera bilen för det är oftast parkeringsförbud eller en och annan parkeringsvakt som lappar lastbilen. MEN körtiden har tagit slut, du måste parkera bilen. För vad är värst böter för att du har kört för länge eller att du står på ett ställe som du inte får. Det är lika illa båda. 

Jag tycker LASTBILSCHAUFFÖRER ÄR VÄGENS HJÄLTAR!!!!

Nästa gång du är och handlar tänk då på att utan dessa människor som levererar varor skulle du vara utan både det ena och det andra. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar