onsdag 14 augusti 2013

Det blev ingen bok på nätet men bokhandeln hade.

Jag har fått mitt startpaket från skolan MEN jag har faktiskt haft semester från både det ena och det andra. Vila för att orka med att arbeta och studera vid sidan om. Nu denna gång blir det två år. Inte validering som kan gå snabbare beroende vilket tempo man vill ha på sina studier. Så jag måste ha energi för att orka med detta. Men jag har gett mig den på att jag ska klara av detta. 

Vad ska jag läsa då?
Jo, jag ska specialisera mig inom demens alltså DEMENSUNDERSKÖTERSKA. MEN denna titel den finns inte inom vår kommun. Där är det bara UNDERSKÖTERSKA. 
Jag undrar faktiskt finns det någon kommun som har denna titel på sina USKOR? Som sjuksköterska så kan du specialisera dig men undersköterskor där verkar det som om det inte behöver att vara någon specialistkompetens. VARFÖR???

Så skulle jag då beställa enligt boklistan inför skolstarten. Det var böcker som skulle beställas över nätet. Går in på diverse sidor för att söka efter titeln. MEN författaren finns men inte boken. Kollar igen tänker jag har nog skrivit fel titel. Men NEJ, den finns inte där skolan har skrivit att den ska finnas. Går in på en ny sida JA den finns, bara att skriva i personuppgifter. SÅ kommer man då till lösenord. Det ska vara minst 6 bokstäver (men inte åäö) eller siffror. Jaha, försöker det ena efter det andra men icke. Lösenordet blir inte godkänt, jag har för få bokstäver eller siffror. Men jag räknar NEJ, jag har ju 9 sammanlagt det är ju 3 mer än vad som är minst i antal. Jag blir smått irriterad och dessa JÄVLA LÖSENORD HIT OCH DIT!!! Köpet gick inte att genomföras FEL uppstod i beställningen. Inte godkänt personID. Vad är detta?? 

Det slutar med att jag kontaktar en bokhandel.
-Kan du hjälpa mig att beställa böcker? frågar jag.
-Javisst, vilka vill du ha? säger mannen.
Jag berättar för honom vilka titlar jag ska ha.
-USCH!! Detta blir dyrt, säger mannen. Men tyvärr så kan jag inget göra.
-Så, då var det klart, böckerna kan du hämta i morgon säger han.
-VA, gick det så fort, säger jag.
-Ja, jag hade dom i lager. Men jag hade bara en bok av varje kvar så du har tur nu och får dom. Men säger du att det är utbildning på G så kanske jag ska beställa hem om det är flera som får bekymmer att det inte finns på nätet.
Tacka vet jag hederlig butiksanda istället för nätet. Att prata med en hjälpsam människa, det är MYCKET bättre än att krångla med lösenord och skit!!! Data i all ära men LÖSENORD jag säger bara det.


lånad bild.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar