onsdag 14 augusti 2013

Mycket rönnbär i år är det.

Min man har semester denna vecka. Han tycker han har så mycket ledigt så det blev en vecka tillsammans i varje fall.  Det var ju snällt.

På många ställen har vi sett MYCKET RÖNNBÄR om det är som dom säger så ska det bli en kall och sträng vinter enligt bondepraktikan. DÅ är det bästa att ha ordning på maskinerna. Framförallt ska dom starta när man vrider på nyckeln. Min man skruvar ur generatorn för maskinen vill inte ladda och den startar inte utan startspray. Han hade en annan som han skruvar dit. NEJ det fungerar ändå inte. Kanske var den också skrot. Han kom in och var väldigt oljig och svart. Men resultatet var likadant.
Varför vill den inte ladda och varför vill den inte starta utan spray? Vad är det för fel?

Men kanske har dom rätt i norra Sverige angående mycket rönnbär, vem vet? Enligt dom så betyder det rönnbären bär bara bördan om året så mycket rönnbär betyder där en snöfattig vinter.

Vi får se hur det blir.....

Svalorna på vår gård har flyttat nu i varje fall. För dom är sommaren slut. För mig också, det är likadant varje sommar när man har senare semester. Bönderna kör med sina skördetröskor dom har bråttom nu att få in spannmålet. Vi har ju bönder här ute som har stora marker och för att hinna med så får dom minsann köra för fullt nu. Om det är torrt eller inte det blir till att använda spannmålstorken. Idag har jag faktiskt frusit om fötterna. Den goda sommarvärmen är utbytt mot en annan luft, mera höstlikt. 

Man kan säga att nu är det HÖST!!! Snart strumpor på blir det.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar