torsdag 2 augusti 2012

En SILVERmedalj i Fälttävlan, jippi.

Det blev en silvermedalj för Sara Algotsson-Osthold. Yes!!! Detta var roligt för RIDSPORTEN. Kanske otippat för många svenskar. Men som jag har sagt tidigare sport är inte bara boll. Vi har skickliga ryttare i Sverige, dom är säkra i sadeln. 


Det tråkiga är att det skrivs inte så mycket angående hennes seger. Hade det varit en medalj inom bollsporten hade det varit många sidor i kvällstidningarna. NÄR ska dessa människor som är journalister få upp ögonen att det är många här i vårt avlånga land som faktiskt föredrar ridsporten hellre än bollsport. 


Samt inom denna sport så tävlar män och kvinnor på samma villkor, mera jämlik sport kan man inte hitta. I många andra grenar tävlar kvinnor mot kvinnor och män mot män. 


BRA, KÄMPAT SVERIGES FÄLTTÄVLAN LAG!!!! 






Denna tävlingsgren kräver mycket av ryttare och häst. Först tävlar man i dressyr,sedan fälttävlan   hinderbana, sist men inte minst banhoppning. Detta kräver kapacitet av hästen, det är tufft och ibland får ekipaget inte starta pga att hästen kanske inte mår bra. 
Som ni kanske förstår så är det tufft tempo och kräver MYCKET av ekipaget. Det är inte bara att åka med som många människor tror. Tror ni det så kan jag tipsa er att sköta en häst och att rida kan jämföras med en fotbollsmatch. Bör tilläggas att ni är själva i sadeln ingen att passa om ni blir trötta och behöver att gå några steg eller lämna över bollen till någon annan som kan göra mål. Ridning kräver sin man, fast jag och många andra är kvinnor som sysslar med detta.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar